Wischmops

Úklidové mopy značky MEWA

Vytírat podlahu a šetřit záda

Vytírání podlahy může způsobit bolesti zad. Správné vybavení, jakým je například vysoce savý mop, může takovým potížím zabránit.

Úklidový personál je celý den v pohybu. To zní ovšem lépe a zdravěji, než to ve skutečnosti je. Mnoho pohybů a držení těla je totiž pro tělo vysoce namáhavé. Následkem je, že si zaměstnanci stěžují na bolesti zad. Zejména vytírání podlah může zatěžovat záda. S cílem odstranit znečištění podlahy se často zvyšuje tlak na úklidový mop, což vyžaduje shrbené držení těla. Taková poloha často zatěžuje oblast bederního obratle a může vést k dlouhodobým zdravotním potížím.

Co je tedy zapotřebí učinit? Především je třeba zaměstnance seznámit se správným držením těla a s pohyby šetrnými pro záda. Vedoucí úklidové služby by měli dále dbát na profesionální vybavení. K tomu patří účinný čisticí prostředek a úklidový mop, který čistí podlahy i bez zvýšeného tlaku. Čistotu totiž nezaručuje fyzické úsilí, ale vhodné nástroje a čisticí prostředky.

Poskytovatel textilních služeb MEWA nabízí kromě pracovních oděvů také úklidové mopy, které jsou schopné absorbovat obzvlášť velké množství nečistot a zaručují čistotu bez náročného a namáhavého tlačení a drhnutí. Tím se podporuje způsob úklidu, který je šetrný pro záda. Existují tři různé jakosti: mop z mikrovláken pro hladké a lehce strukturované podlahy, plyšový mop z mikrovlákna s vysokou savostí pro silně strukturované podlahy, jakož i tuftovaný mop z polyesteru a bavlněné příze pro všechny hladké podlahy.

Stáhnout obrázky

• Úklidové mopy značky MEWA
    Všechny mopy si můžete u společnosti MEWA pronajmout, což zahrnuje vyzvednutí, praní a odevzdání. Společnost MEWA rovněž nabízí vhodné systémy sklopných držáků a úklidové vozíky. (Foto: MEWA)
  • Obrázky MEWA