Teilereiniger - Kleinteilereinigung

Biologický čistič součástek v sobě skrývá mnoho výhod

Mycí stůl MEWA Bio-Circle

Pro ekologické čištění součástek jsou nabízeny mycí stoly, které čistí na biologické bázi. V jakých případech jsou tyto stoly na mytí součástek vhodné? Co dokážou? A co nedokážou?

MEWA Bio-Circle chrání životní prostředí a zdraví

Běžné mycí stoly používají rozpouštědla a uvolňují chemické výpary, které silně zapáchají a mohou ohrozit zdraví zaměstnanců. Tyto přístroje mohou být obsluhovány pouze s ochrannými rukavicemi a ochrannou dýchacích orgánů. Alternativou jsou takzvané biologické čističe součástek: např. mycí stůl MEWA Bio-Circle používá čistící tekutinu s mikroorganizmy, které biologicky odbourávají oleje a tuky. Ta chrání zdraví, životní prostředí, a navíc příjemně voní. Jak je to ale s čistícím účinkem tak „jemné“ tekutiny? Dosahuje se s ní stejného výsledku jako s chemickým roztokem? Existují případy, v nichž je jedna varianta vhodnější než druhá? „Porovnávající průzkumy ukázaly, že MEWA Bio-Circle obzvláště dobře funguje u olejů a tuků a stejně tak je tomu u připálenin”, informuje Veronika Lipovská, jednatelka společnosti MEWA v Praze. Vodnatý, pH neutrální biologický čistič pak rozvine veškerý své čistící účinek. Bez problémů se odstraní i organicko-chemické sloučeniny, třeba cukr v potravinářské výrobě. Běžná rozpouštědla zde nemají šanci.

Biologický čistič součástek dosahuje obzvláště dobrých výsledků u těchto nečistot:

• u tuků a olejů
  • u solí
  • u třísek (špon) a prachu
  • u cukru
  • u připálenin

Biologickým čističem součástek lze obzvláště dobře očistit následující materiály:

• nerezová ocel u solí
  • ocel
  • hliník
  • barevný kov

Biologický čistič součástek naopak není vhodný pro odstraňování laků, barev, pryskyřic, silikonů a biocidů. Tyto látky se nesmí dostat do systému, neboť jsou škodlivé pro mi-kroorganizmy. V těchto případech se doporučuje běžný přístroj pro odstraňování nečis-tot za studena. Kdo se rozhodne pro MEWA Bio-Circle, ulehčí navíc svému podniku. MEWA totiž čistič součástek nabízí k pronájmu - včetně údržby a oprav.