Awards_Nachhaltigkeit_4k.jpg

Ocenění a vyznamenání

Německá cena za udržitelnost 2013

Textilní management MEWA byl zvolen jedním z nejudržitelnějších podniků služeb v Německu

Máme radost z vynikajícího uznání naší práce: MEWA získala ocenění „Top 3“ v kategorii „Nejudržitelnější produkty/služby Německa“.

Vyznamenání, které uděluje nadace Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. ve spolupráci s federální vládou, oceňuje vynikající výsledky v oblasti udržitelného vývoje v Německu a je jedním z nejprestižnějších ocenění svého druhu v Evropě. Každoročně je udělováno v pěti kategoriích společnostem, které spojují hospodářský úspěch se sociální odpovědností a ochranou životního prostředí. Letos se o toto vyznamenání ucházelo asi 600 společností.

My patříme k finalistům mimo jiné díky našemu systému textilního managementu pro čisticí utěrky. MEWA umožňuje díky svému opakovaně použitelnému řešení značné úspory zdrojů a odpadu a zároveň splňuje požadavky výrobků na sociální a hospodářskou udržitelnost – tak znělo zdůvodnění poroty.

Zástupcům všech vítězných společností a výzkumných ústavů byla cena předána na velkém jevišti dne 22. listopadu v Düsseldorfu. Vítězům prokázali čest lidé, kteří se profesionálně a osobně zasazují za větší udržitelnost v našem světě, mj. komisař EU pro životní prostředí Janez Potočnik.