MEWAJena_0037.JPG

Odhlučněná Jena

Rok se v Jeně kopalo, stavělo a pěstovalo. Nyní byla úspěšně dokončena opatření pro dopravní omezení, zklidnění provozu a zmírnění hluku. „Teď je v ulici Damaschkeweg příjemný klid,“ radují se dlouholetí obyvatelé této části města, Veronika a Jürgen Langmannovi.

Aby se sousedům odlehčilo od hluku, byla provedena řada stavebních opatření. Společnost v Jeně přesměrovala příjezdovou cestu nákladních vozů. Dále postavila garáž, kde mohou zaměstnankyně a zaměstnanci parkovat, vybudovala také zvukovou izolaci s rostlinami.

Návrh tohoto řešení odhlasovali obyvatelé Jeny před dvěma lety na veřejném setkání. K dispozici byly čtyři varianty, z nichž zvítězil design se vzhledem přírodního kamene s popínavými rostlinami.

Na tomto případu se ukazuje, jak důležité jsou pro nás dobré vztahy se sousedy. Ve veřejném prostoru bereme odpovědnost vážně, což bylo velice dobře přijato. „To, co jste zde vytvořili, je prostě skvělé,“ poděkovali manželé Langmannovi obchodním vedoucím Andreasovi Gerlachovi a Martinovi Mühlingovi během prohlídky podniku