Putztuchsystem

Mezinárodní den životního prostředí v našem zájmu

Hvězda v oblasti udržitelnosti – čisticí utěrka

U příležitosti Světového dne životního prostředí bychom rádi představili našeho nejosvědčenějšího hráče v oblasti hospodárnosti a ekologie – textilní čisticí utěrku. S nejnižší možnou spotřebou zdrojů udržuje v perfektně čistém stavu stroje a součástky v mnoha evropských továrnách a podnicích.

V první řadě: naše čisticí utěrka nesází na vnějšek. Vybělená zářivost tady nehraje hlavní roli. Pracuje čistě a nenápadně. Již na první dotek zjistíte, že je tento hadřík docela šikovný. Oceníte to pak i při utírání olejů, maziv nebo řezných kapalin. Každý si rychle všimne, jak dobře absorbuje nečistoty.

Naše čistící utěrka se nespokojí s 15minutovou pozorností. Jejím cílem je dlouhodobý úspěch, ne jednorázové použití s konečnou zastávkou v odpadkovém koši. Je to opravdová vytrvalkyně. V dílnách nebo výrobních závodech se dá opětovně využít až padesátkrát.

Díky čisticí utěrce MEWA jsou efektivně znovu využity i odpadní látky. Velkou část olejů a tuků, které z utěrek vypereme, upravujeme a používáme je pro vytápění mycích a sušících linek. Do našeho energetického cyklu tak můžeme ročně vrátit okolo 7 milionů litrů oleje a tuků.

Proto společně s 2,7 miliony zákazníků z průmyslových podniků vidíme v čisticích utěrkách MEWA opravdu trvale udržitelný produkt.