MEWA rozšiřuje své aktivity v oblasti Bádensko-Württembersko

Do budoucna budeme v jihoněmeckém městě Weil im Schönbuch nedaleko Stuttgartu schopni vyprat až 800 kg prádla za hodinu. Právě tam v současnosti budujeme nový závod o velikosti 10 000 m². Pomyslným vrcholem bude budova pro údržbu pracovních a ochranných oděvů s nejmodernějším dopravním a třídícím systémem pro celý proces ošetření oděvů.

Po 20 letech, kdy tento provoz sloužil především logistickým účelům, bude rozšířena jeho kapacita a současně vybudován zcela nový závod na praní oděvů. Společnost MEWA tak postaví jeden z nejmodernějších a nejvíce ekologických závodů pro péči o pracovní a ochranné oděvy v Evropě. Kromě toho vyroste na komerčním pozemku o rozloze 27 000 metrů² administrativní budova, sklad pracovního oblečení a šicí továrna. Nové prostory nám umožní uspokojit rostoucí objem objednávek v regionu. Dokončení je naplánováno na třetí čtvrtletí roku 2019, díky rozšíření vznikne více než 100 nových pracovních míst.

Společně s komunálními zástupci položil Ulrich Schmidt, člen představenstva skupiny MEWA zodpovědný za produkci a logistiku a Reiner Henry (šéf Business Unit BKL) a jednatelé společnosti MEWA Textil-Service ve Weil im Schönbuch, Hannes Steiniger a Andreas Wais, v březnu tohoto roku symbolický základní kámen.